Medicortex on innovatiivinen biotekniikkayritys. Tavoitteenamme on kehittää biologisiin merkkiaineisiin perustuva diagnoosimenetelmä aivovammojen toteamiseksi. Toinen tavoitteemme on kehittää lääkehoito aivovammojen hoitoon.

Suomeksi

Medicortex Finland Oy on tapaturmaisen aivovamman biomerkkiainetutkimukseen erikoistunut yritys. Medicortexin ensimmäinen tavoite on kehittää testi aivovamman nopeaan diagnosointiin helposti saatavilla olevista näytteistä kuten virtsa tai sylki. Toinen tavoite on kehittää aivovammatestiä sairaalalaboratorioiden käyttöön. Medicortexin pitkän aikavälin tavoite on myös kehittää lääkinnällistä hoitoa aivovammaan. Yhdisteitä on suunniteltu ja yhtä myös prekliinisesti testattu, mutta kehitystyötä harkitaan uudestaan vasta testin kehitysprojektin jälkeen.

Medicortex Finland Oy:n perusti kesäkuussa 2014 Turkuun neurobiologi Adrian Harel, joka toimii myös yrityksen toimitusjohtajana. Medicortexin omistus ja tutkimuksen rahoitus on suurelta osin piensijoittajien varassa. Tällä hetkellä omistajista noin puolet on suomalaisia.


Product Image