Aivovamman tunnistaminen sylkitestillä etenee – turkulainen yritys listautuu pörssiin

Medicortex Finland Oyj (medicortex a medicortex.fi), Jun 10th 2022

Turkulaisen Medicortex Finland Oyj:n kehittämän uudenlaisiin biomerkkiaineisiin perustuvan pikatestin avulla voitaneen pian havaita aivovamma syljestä tai virtsasta. Yhtiön käsityksen mukaan maailmalta ei löydy samankaltaista nopeaa ja helppokäyttöistä patentoitua testiä. Yhtiö hakee nyt uusia sijoittajia kesäkuun listautumisannissaan.

Medicortexfinland 6

Päävammat ovat liiankin tuttuja peliuran varrelta jääkiekkoilija Jonne Virtaselle. Medicortexin tutkimusjohtaja Lasse Välimaan mukaan muun muassa urheilumaailma hyötyisi valtavasti aivovamman pikatestistä. Lue Jonne Virtasen ajatukset Medicortex-yhteistyöstä.

Vuonna 2014 perustettu turkulainen Medicortex Finland Oyj on aivovammadiagnostiikan kehittämiseen erikoistuva suomalainen bioteknologiayritys. Yhtiö kehittää helppokäyttöistä diagnostista testiä tapaturmaisen aivovamman havaitsemiseen ja lääkemolekyylejä sen hoitamiseen.

Tapaturmaisia aivovammoja tapahtuu vuosittain yli 69 miljoonaa. Kuka tahansa voi saada aivovamman kolauttaessaan päänsä kotona, harrastusten parissa tai käytännössä missä tahansa. Aivovammaa on usein kuitenkin vaikea havaita vähäisten oireiden vuoksi.

– Tapaturmainen aivovamma mielletään ”hiljaiseksi epidemiaksi” huolimatta sen, etenkin lievän muodon eli aivotärähdyksen, suuresta ilmaantuvuudesta. Uudelle, tehokkaalle diagnostiselle testille on suuri ja kasvava kysyntä, ja potentiaalinen asiakaskunta maailmanlaajuisesti on laaja”, kommentoi Medicortexin tutkimusjohtaja Lasse Välimaa.Aivovamma on vakava tila yksilölle, ja vammojen aiheuttamat kustannukset yhteiskunnalle ovat merkittävät. Medicortexin tavoitteena on viedä testi apteekkeihin sekä sairaalalaboratorioiden käyttöön ympäri maailmaa.

Tavallisten käyttäjien lisäksi testi soveltuisi myös esimerkiksi urheilujoukkueille, hoitokodeille, vakuutusyhtiöille sekä armeijan lääkintähenkilöstöille.

– Uusien aivovammatapausten ilmaantuvuus Yhdysvalloissa on yhtä suuri kuin Alzheimerin taudin, Parkinsonin taudin ja MS-taudin ilmaantuvuus yhteensä. Ja tapauksia on enemmän kuin rintasyöpä- ja AIDS-tapauksia, Välimaa kuvailee.

Yhtiö on saanut jo aiemmin tutkimusrahoitusta muun muassa Yhdysval­tain puolustusministeriöltä, Business Fin­landilta, EU:lta ja ELY-keskukselta. Lisäksi mukana on paljon pääomasijoittajia. Medicortexilla on patentit innovaatiostaan Yhdysvalloissa, Kanadassa, Euroopassa ja Israelissa, sekä useita vireillä olevia patenttihakemuksia.

Medicortex järjestää First North -listautumisannin 13.–27.6.2022. Listautumisannin tietopakettiin pääset tutustumaan täällä.

Lue myös: Medicortex Finland Oyj neuvottelee jopa 2 miljoonan dollarin tutkimusrahoituksesta – Yhdysvaltain puolustusministeriö hyväksyi hankesuunnitelman. Listautumisannin merkintäaika jatkuu 27.6.2022 astiBack

Tietoa listautumisesta

Yhtiö pyrkii keräämään Listautumisannilla noin 3 miljoonan euron bruttovarat tarjoamalla Listautumisannissa enintään 6 000 000 Listautumisannin osaketta merkittäväksi 0,50 euron osakekohtaiseen merkintähintaan.

Listautumisannista saatavat varat on tarkoitus käyttää ensisijaisesti Medicortexin tuotekehitykseen ja Medicortexin strategian toteuttamiseen.

Listautumisannin merkintäaika on käynnissä 13.6.–27.6.2022.

Merkintäpaikkana toimii Nordnetin verkkopalvelu osoitteessa: www.nordnet.fi/fi/medicortex.

Lisätietoa: sijoittajat.medicortex.fi